Verdeţurile sunt sănătoase, dar se strică repede vara. Descoperiţi metode simple de păstrare a frunzelor verzi proaspete mai mult timp în frigider sau congelator.
În timpul verii, păstrarea verdeţurilor proaspete poate fi o provocare. Potrivit Times of India, există câteva metode simple pentru a prelungi durata de viaţă a legumelor cu frunze.
Primul pas crucial este spălarea temeinică a verdeţurilor pentru a îndepărta murdăria şi pesticidele. Times of India subliniază importanţa uscării complete a frunzelor după spălare, deoarece umiditatea în exces accelerează procesul de alterare.
După uscare, înfăşuraţi verdeţurile în prosoape de hârtie sau cârpe de bumbac curate pentru a absorbi umezeala reziduală. Puneţi-le apoi în pungi perforate sau din plasă pentru a permite circulaţia aerului. Depozitaţi pungile în sertarul pentru legume al frigiderului. Această metodă menţine majoritatea verdeţurilor proaspete timp de 4-7 zile.
Pentru păstrare pe termen lung, blanşaţi verdeţurile în apă fierbinte timp de 2 minute, răciţi-le în apă cu gheaţă, uscaţi-le şi depozitaţi-le în pungi etanşe la congelator. Această tehnică păstrează nutrienţii şi culoarea.
Pentru ierburi delicate precum menta sau coriandrul, Times of India recomandă plasarea tulpinilor într-un borcan cu apă, acoperind uşor frunzele cu o pungă de plastic. Alternativ, puneţi ierburile într-un recipient ermetic cu un prosop de hârtie uscat pentru a absorbi umiditatea.
Aceste metode simple vă vor ajuta să păstraţi verdeţurile proaspete mai mult timp în sezonul cald, asigurându-vă că aveţi întotdeauna la îndemână ingrediente sănătoase pentru mesele dumneavoastră. Totodată, e bine să știi și care sunt legumele care nu trebuie tăiate și păstrate în frigider. Ceapa tăiată eliberează compuși sulfurici care o fac să se strice mai repede și să aibă un miros mai puternic. E recomandată păstrarea cepei într-un loc răcoros și uscat, tăind-o proaspăt când este nevoie. La fel și usturoiul – tăiat își pierde potența naturală și dezvoltă un gust neplăcut în contact cu umiditatea din frigider.
Foto: arhivă